sunnuntai 22. elokuuta 2010

Jalkovälipropagandaa ja isänmaallisuutta

" 'Mä elän katsomalla propagandaa naisten jalkojen välistä. Miten sä elät?' "
- Nunnu, 22/08/2010

Hiya guys.

Viikonloppu sisälsi Ihmeperheen, järjettömän määrän voileipiä, vähän turhan vähän unta ja kaksi flunssaista tyttöä. Ja oli ihan huippua. = olin Hämeenkyrössä Nundebeiben luona viikonlopun. Sain heti ensimmäisenä yönä Nyynyyn flunssan, mut ei she mitään - selvittiin ihan hyvin vaikka molemmat olivat räkäisiä ja tukkoisia. Piirrettiin, syötiin ihan tolkuton määrä voileipiä, as in tuhottiin kokonainen paahtoleipäpussi kahdestaan, katsottiin uutta Sherlock Holmesia - varsin viihdytttävä, etten sanoisi -, tanssittiin ja silleen.
Viimeyö meni vähän miten meni, nukkumaan siinä olisikohan ollut jossain seitsemän aikaan aamulla. Sitä ennen ehdittiin käydä saunassa ja suihkussa. Muistin taas että yksi parhaista tavoista viettää aikaa kaverin kanssa on mennä kuumaan suihkuun ja purskautella vettä suusta suihkuverhoon. "Ei krokotiileja! Ne krokotiilit on ainoo syy miks mä siedän tätä verhoa!" oli Nunnun kommentti kun purskautin vedet päin hassua krokotiilia verhossa. Joo, ollaan toki tosi aikuisia ja muuta, mutta ihan sama. Oli kivaa. Ja ainaki nenäni aukesi siellä. Päivän ensimmäinen suihkurundi mentiin joskus ehkä viiden aikaan aamulla, siitä saunaan, nukkumaan, ja uudestaan suihkuun siinä kaksikymmentä yli yksi. Vietettiin siellä melkein puolitoista tuntia, hehe.
Suihkun jälkeen päädyttiin aamiaisen kera telkkarin eteen katsomaan dokkaria Neuvostoliiton animaatiopropagandasta jenkkejä ja natseja vastaan maailmansotien ja Kylmän Sodan aikaan. Oli aika... Mielenkiintoinen. Kertoi siis miten neukut olivat animaatioleffoilla aivopesseet penskoja. Sisälsi muunmuassa ihastuttavia termejä kuten "fasistisaapas", jos oikein muistan, sekä suloisen pioneeriviulistin joka näytti ihan Hellulta. Nunnun suosikki taisi olla "Fasistisirkus" video, jossa oli kolme pientä "esitystä": ensimmäinen oli Koirankouluttaja Adolf, jossa Hitler kalusi ensin luita ja sitten pisti koirat tekemään temppuja. Koirathan olivat siis liittolaisvaltioiden johtajia, mukana esimerkiksi Mussolini. Tokaa videoa en millään muista, mutta kolmannessa Hitler seisoi ruutitynnyrikasan päällä - jokainen tynnyri edusti miehitettyä valtiota, mukana muunmuassa Tanska, Hollanti, Tsekkoslovakia - ja jonglöörasi palavilla soihduilla. Lopussa ukkeli kompastui ja räjäytti koko helahoidon. Minun henkilökohtainen suosikkini oli kyllä video jossa näytettiin alussa natsisaappaat jotka talloivat yli Hollannin, Tanskan, jne, jättäen jälkeensä tulipaloja ja tuhoa, ja kun lopulta natsi itse näytettiin niin saappaissa oli valtava torahampainen sika. Naurettiin kyllä itsemme kipeiksi siinä sohvalla - se oli niin kliseisen kammottavaa propagandaa ettei mitään rajaa. Mutta hienojahan ne olivat. Videot siis.
Nyt olen kylmissäni ja kipeä, mutta tosi onnellinen. Ihana viikonloppu oli ihana - kiitos siitä muru.

Nyt, tähän väliin, haluan todeta, että Timo Soini on kammottava, ällöttävä, oksettava olento. MIKSI sellaista äänestetään, luoja paratkoon! MIKSI? Poliittisesta kannanotostani ei nyt tarvitse kenenkään kiskaista palkokasvia sieraimeen, tämä on minun mielipiteeni asiasta. Kuvottava mies. Sanon tämän olematta kovin perehtynyt asiaan, mutta lupaan ottaa hänestä vielä tarkemmin selvää ja sen jälkeen rantata vähän lisää. Ähähä.

Noin. Nyt pääsemme kunnon ranttaukseen. Nimittäin siihen että olen tosi kyllästynyt kuuntelemaan kuinka puolet kavereistani vinkuvat miten Suomi on niin ja niin huono maa. Koska ei ole. Suomi ei ole huono, juuri tulivat ne tulokset siitäkin että tämä maa, meidän kotimaamme, on maailman paras paikka asua.
Mikä täällä on niin pahasti mukamas pielessä?
Terveydenhuolto ei pelaa? No ainakin se on ilmaista. Kouluruoka on paskaa? Sekin on ilmaista, ei tarvitse syödä jos ei halua, mutta olkaa edes kiitollisia siitä. Byrokratiaa? Sitä on kaikkialla. Kaikissa maissa. Byrokraatit hallitsevat tätä palloa. Kallista? Saatana, asumme hyvinvointivaltiossa, tottakai täällä on kallista! Jos haluatte halpaa, muuttakaa kehitysmaihin! Kiinaan! Nepaliin! Intiaan! Liikaa maahanmuuttajia? Eikä ole. Yhtä hyvin voitte sitten itse pysyä Suomessa ettekä muuttaa muualle, jos haluaisitte maahanmuuttajat ulos täältä. Antakaa ihmisten asua missä haluavat.
En ole kuullut yksiäkään perusteluja sille miksi Suomi olisi niin kammottava läävä. Valitusta, valitusta, valitusta. "Haluan pois tästä paskasta maasta" on ihan liian tuttu lause kavereideni keskuudessa. Ylistetään Ruotsia. Saksaa. Japania. Yhdysvaltoja. Kun kaikkialla muualla on kaikki paremmin.
Katsokaa ympärillenne. Te käytte koulua, pääsette töihin jos haluatte - periaatteessa siis, työt kun nyt sattuvat olemaan niin kovasti kiven alla opiskelijoille -, saatte ostettua vaatteita ja käytyä kahvilla kavereiden kanssa. Vilkaiskaa itänaapuria. Ihmiset kuolevat savuun ja kuumuuteen, ruskiraukoilla ei ole kauhean fiksua porukkaa ohjaksissa, lehdissä on suoraan lukenut että nyt vain odotellaan Neuvostoliiton jälleensyntyä. "It was bad, but then it got worse."
Nyt olen tekopyhä ja ällöttävä, mutta Afrikassa kuolee lapsia nälkään, naisia sairauksiin, AIDS, HIV, joukkomurhat, verta ja tuhkaa ja jumalauta! Paisun ylpeydestä tietäessäni että sukulaiseni on Ugandassa YKn hommissa, auttamassa naisia. Sitä ennen on hän ollut Etelä-Koreassa ja Nepalissa.
Jokaisen valittajan haluaisin lähettää viikoksi vaikkapa Kathmanduun. Normaalien nepalilaisten joukkoon. Olin viikon Nepalissa tätini luona, ja yksi päivä vastaan tuli mies joka ei voinut kävellä koska hänen jalkansa olivat kääntyneet sisäänpäin. Hän ryömi käsiensä varassa pitkin saastaista katua. Kylkiluut törröttivät ja joka paikassa oli ruhjeita, päällä juuri ja juuri rikkinäiset housut. Ja silti se mies jaksoi virnistää minulle keltaisen hampaattoman virnistyksen.
Kathmandun kautta vuorille, olimme muutaman päivän toisessa kaupungissa hotellissa rentoutumassa. Teimme pitkiä kävelylenkkejä aamuseitsemältä, kun aurinko alkoi jo nousta ja lopulta oli paahtavan kuuma. Vastaan tuli naisia jotka kantoivat täysiä riisi- ja hedelmäkoreja, ihmiset kirjaimellisesti raatoivat pelloilla, vaatteet pestiin saastaisissa joissa. Nepalissa naisen asema on surkea - esimerkiksi kuukautisten aikaan naista pidetään saastaisena, eikä hän usein saa edes nukkua sisällä. Hygieniataso on surkea. Synnytyksetkin saatetaan hoitaa ladoissa. Lapsia on ihan liikaa koska ehkäisystä ei tiedetä.
Kuulostan tekopyhältä hurskastelijalta tällä lailla rantatessani, ehkä olenkin, mutta ainakin minä puhun kokemuksesta. Se, että katsoo ihmisten ryömivän kaduilla saastan seassa koska eivät vain pysty kävelemään, jättää aika kovat mielipiteet asiasta.
Joten ottakaahan ihmiset joskus pää pois perseestä ja katsokaa ympärillenne. Jos haluatte valittaa, niin keksikää edes kattavat ja pitävät perustelut. Jos haluatte muuttaa asioita, vaikuttakaa niihin, äänestäkää, opiskelkaa alalle joka tarvitsee kehitystä, keinoja löytyy - ei nopeita, mutta löytyy silti. Monissa maissa on kyllä asiat paremmin kuin meillä, luulisin, mutta vielä useammassa on paljon huonommin.

Jos ei ole mitään muuta kuin pahaa sanottavaa, voi yhtä hyvin pysyä hiljaa.

Minä elän elämääni katsellen propagandaa naisten jalkojen välistä, muistaen että minulla ei ehkä ole asiat hyvin, mutta ne voisivat olla huonomminkin.

Nyt menen minä nukkumaan. On kylmä ja yskin keuhkojani pihalle tässä, huomenna pitäisi jaksaa leikkiä vastuullista ja asiallista tutoriakin vielä. Jessus. Ei ole minun juttu nuo edustushommat.

/ F

1 kommentti:

  1. A-a-a-a-asssiaaaaa. 8D Olen ylpeä sinusta poikaseni..!

    Allekirjoittaneella ei näitä henk. koht. kokemuksia omasta takaa ole, mutta silti jaksaa aina mietityttää että miksi ihmiset jaksaa valittaa siitä että Suomi olisi muka paska maa. Joo, kansaa masentaa ja blaa, mutta on täällä asiat paljon paremmin kuin monissa muissa maissa. Ilmasto on välistä paskaa, mutta enpä kyllä sanois että se "täydellistä" missään muuallakaan on.

    Minä ainakin jumaleisson pysyn Suomessa niin kauan kuin voin. Hyvä maa tämä. Biitin kotimaa.

    VastaaPoista