lauantai 15. tammikuuta 2011

Vuonna kaksituhatta ja voi-helvetti

Huh, onpas mennyt kauan edellisestä merkinnästä. Pahoittelut siitä - unohdin kokonaan että olin luvannut tehdä merkinnän Brysselistä, ja kun en sitä tehny, jäin kiemurtelemaan nahkoihini, ja sen jälkeen päivittäminen vain... Jäi. Niin sitä välillä käy. Noh. Eipä voi mitään.

Vanhojentanssit  lähestyvät ja stressaan valtavasti - aikaa on neljä viikkoa, peruukkia odotellaan kotiin tulevalla tai sitä seuraavalla viikolla että saan siihen kampauksen väsättyä, maanantaina pitäisi mennä parini kanssa ostamaan kaavoja ja kankaita, kun hän ihanana ihmisenä lupasi tehdä minulle puvun minun kompastuessani alkuperäisiin suunnitelmiini täydellisesti. Taisin vain pissiä omiin muroihini kun en ollut tarkempi ja vaativampi pukuni tilauksessa, olisi pitänyt aloittaa  hommat jo marraskuussa. No, enään sille ei voi mitään. Toivon kuitenkin että kaikki menee hyvin.

Mutta te kaikki tiedätte mitä tämä merkintä tulee koskemaan, yes? Niin arvelinkin. Ladies and gentlemen: we shall now go through the year 2011 cosplay list. Yksityiskohtaisesti. Ahahaha~. Toisin sanoen, käydäänpä läpi kuvien kanssa mitkä puvut tulevat olemaan helpoimmat, mitkä vaikeimmat, mitä ongelmia on odotettavissa. Pyydän nöyränä cosplay-tovereiden apua ongelmissa, joita tulen kohtaamaan.

Mutta siirrytäänpä itse listaan.

En ollut edes ajatellut Cornelian cossaamista (okei, no ehkä ihan vähäsen olin miettinyt) ennen kuin Biitti-kulta ilmoitti tekevänsä pikkusisko Euphemian. Ja jonain päivänä erehdyin sanomaan että Cornelia on ihana nainen, ja siitä alkoikin raivokas "eipäs juupas" taistelu ja "nee-sama~!" kerjäys. ...joka johti Biitin ylivoimaiseen voittoon. Mokomakin- . Ja nyt olen jo ostanut hamekankaan.
Nyt siis tarkoituksena on tehdä Cornelian artbook-puku ensin, myöhemmin mietin normaalin puvun tekemistä. En usko että alaosassa on minkäänlaisia ongelmia - se on kuitenkin vain yksinkertainen valkoinen hame, jossa ei välttämättä tarvitse edes käyttää alushametta - mutta yläosa tuottaa niitä sitten senkin edestä.
Ongelma #1: hihat. Käytännössä Cornelialla on tässä puvussa hanskat, jotka on ommeltu kiinni hiha-aukkoihin. Eli hihat, jotka päättyvät sormiin. Näinollen niiden tulee olla imukireät ja joustavaa kangasta, ja koska kyseessä on kuninkaallinen hahmo (ja olen kangasfägäri), olen päättänyt käyttää duchesse tai morsiussatiinis. Mitä tehdä? Pistääkö erilliset hanskat? Pistääkö sauma viitan alle? Tehdäkö koko hihahanskat itse, jolloin ongelmaksi muodostuu se, että ne on pakko tehdä eri kankaasta (joustosatiinista tässä tapauksessa, väittäisin) koska duchesse ei jousta.
Ongelma #2: Kuviot etumuksessa. Luojan kiitos Corneliasta näkyy edes puolet, joten kuviot on helppo saada piirrettyä, olettaen että ne ovat identtiset molemmilla puolilla. Tekniikka on kuitenkin kyseenalainen nyt. Painaako sapluunan avulla? Vai pitäisikö aplikoida? Vai yksinkertaisesti ommella satiininauhasta?
Ongelma #3: Nirsoilen peruukkien kanssa. Haluaisin Cornelialle enemmän... Fuksiaan tai  magentaan taittuvan, punertavanliilan peruukin, enkä sellaista tavallista violettia. Mutta eBay ei oikein muuta anna, eikä mitkään muutkaan kaupat. Ainoa sopiva jonka olen löytänyt maksaa kuusikymmentä dollaria. Hehe. He. Hee. Just. Joudun luultavasti tyytymään ns. "normaaliin" violettiin.

Rin on ollut suosikki-Vocaloidini aivan alusta alkaen, ja minulla on neitiin valmiina jo peruukkikin. Joka kylläkin täytyy muokata tavallisesta Rin-peruukista tähän... En edes tiedä mikä tuo kampaus on. Oh well, enköhän saa analyysi- ja muokkausapua jos pyydän. Kesällä kun olin Joensuussa Morndulinin luona, alkoivat nuo Yacin kanssa jutella Sandplay of the Singing Dragon -ryhmästä. (Sandplay of the Dragon, Singing Sandplay of the Dragon, Sandplay Singing of the Dragon, whateverrr.) Ja kun nyt sitten avasivat ruudulle kuvan Rinistä, rakastuin. ...taisin nakittaa itse itseni tähän. Noloa.
Ongelma #1: Korsetti. Lantiolta rinnan yli ulottuva korsetti. Joka täytyy jokatapauksessa luuttaa, mieluiten metalliluilla, mutta jos en siinä onnistu niin muoviluilla, ja pistän metalliluutetun vyötärökorsetin alle. En kuitenkaan ole koskaan tehnyt korsettia, enkä luuttanut mitään. Joten olen lievästi kauhuissani.
Ongelma #2: Kultakuviot. Pitäisi aplikoida ilmeisesti kultaista silkkiä samettiin. En ole koskaan myöskään aplikoinut mitään. Tämäkin kauhistuttaa iiiiihan pikkuisen. (Lue: tutisen tuolissani kauhusta.)
Ongelma #3: Korsetin etukappaleen kankaan painaminen. (Tiedän että sille kohdalle on joku hieno sana, mutten muista sitä. Hehe.) Satiinia tuo selvästi on, kiiltää sillä tavalla, enkä todellakaan usko löytäväni vaaleanpuna-valkoruudullista satiinia mistään. Eli painamaan vain. Mutta kuinka helppoa satiinien painaminen on? Onnistuuko se ylipäätään?

Kun rupesin suunnittelemaan HnKnA -ryhmää, en ajatellut että se paisuisi kaikki hahmot kattavaksi ryhmäksi. Olen hyvin iloinen tästä suurentumisesta. Koska en oikein ole sitä miehekäs mies -tyyppiä (lue: en voi cosplayata Acea tai Bloodia) päätin nakittaa hyvän ystäväni, jonka kanssa olemme lähes täysin samankokoisia, itselleni Tweedle Deeksi ja ruveta itse Dumiksi.
Ongelma #1: Vaikka puku on muuten yksinkertainen, kangas ei ole. Saan painaa luultavasti koulussa kaikki kankaani raidallisiksi. ...kunhan ensin löydän sopivan värisen pohjakankaan, mikä ei sekään luultavasti tule olemaan helppoa...
Ongelma #2: Dumin saappaat ovat pinkit. Joten haluan käyttää pinkkiä nahkaa. Enkä usko löytäväni muuta kuin pinkkiä pvc:tä, jota en luoja paratkoon tahtoisi käyttää. Luultavasti täytyy siis ostaa bootcovereita varten valkoista tekonahkaa ja maalata se pinkiksi. Kuinka hyvin nahkamaalit toimivat? Kuinka paljon täytyy pelätä että se hilseilee irti päivän / päivien aikana? Jos hilseilee, kuinka helppoa on maalata uudestaan?

Pippin onkin sitten vähän haastavampi kuin muut puvut, ihan vain siitä syystä että kankaiden ja peruukin löytäminen tulee tuottamaan uskomatonta tuskaa, mitä luultavimmin. Odotan kuitenkin innolla tätä, Pippin on lempihahmojani LotR -trilogiasta, ja meillä tulee olemaan mukana koko hobittinelikko.
Ongelma #1: Peruukin etsintä on aloitettu kolmisen kuukautta sitten. Enkä vain löydä sopivaa. Mistä voisi löytyä? Onnistuisiko pitkän kiharan peruukin muokkaaminen? Onnistuisiko suoran heat-resistant peruukin tilaaminen ja sen kihartaminen itse?
Ongelma #2: Materiaalit. Tulen olemaan älyttömän nirso kankaiden kanssa, ja saan luultavasti kiertää kaikki Suomen kangaskaupat Helsinki-Turku-Joensuu-akselilla ja vielä Virostakin. No, toivottakaa onnea tähän metsästykseen.

Adelaide, voi, sinä lyhyhameinen, reisiäsi tarjoileva naikkonen. Tämä puku ei luultavasti tule tuottamaan ompelullisia ongelmia - tarkoitus olisi mennä tänään ostamaan kaavoja ja kankaita mekkoon, meikkiä on testailtu muutamakin kerta, kenkiä nyt löytyy kympillä ympäri vuoden. Olen stressannut ja vinkunut hulluna siinä kuinka neiti heruttelee reisiään, mutta oloni parani hieman kun muutama päivä sitten huomasimme, että vampyyrityttösen reidet ovatkin ehkä noin kaksi kertaa paksummat kuin miesten. Nyt voin onneksi vedota siihen, että Adelaidella on kurveja. *Köh*
Se yksi ja ainoa ongelma: peruukki. Olen tilannut jo yhden, mutta vaikka malli on täydellinen, en ole tyytyväinen väriin. Adelaiden hiukset kun ovat enemmänkin mustanvioletit, ja peruukkini on varsin kirkas. Jää nähtäväksi joudunko tilaamaan toisen, paremman värisen peruukin ja kihartamaan sen alusta asti itse, vai onko tyytyminen tuohon joka nyt on rutattuna pussissaan peruukkilaatikossani.

Koshiron kanssa ei tule olemaan kovin paljoa ongelmia. Housut löytyvät kaapista, peruukin olen jo löytänyt vaikken tilannut, kengät on ostettu (kokoa liian pienet, mutta cosplay ilman kärsimystä ja silleen~) ja kenkien covereiden teko suunniteltu. Löydettäväksi jää sopiva kauluspaita (uskokaa minua, tällä lantiolla ei ole helppo löytää sopivaa miesten kauluspaitaa), ja ommeltavaksi hanskat, sukat ja coveri läppäriin. Ainoa kysymys on: mustat vai tummanruskeat piilolinssit?

Chrisissä ei tule luultavasti olemaan kovinkaan paljoa ongelmia, kun olen tämän puvun jo kerran tehnyt. Tiedän mitä ongelma olivat viimeksi, ja uskon löytäväni niihin ratkaisut. Lähinnä stressaan sitä, löydänkö sopivia kankaita - kyseessä kun on taas prinssi, ja minun pääni sanoo että kuninkaallisia cossatessa saa täytyy käyttää hienostuneita kankaita (I'm such a material whore, oh my poor, poor wallet). Toivon löytäväni sopivan värisen satiinin, taftin tai sametin. Taftia en kovin mielelläni käyttäisi - viimekesäinen taftihaalari antoi tarpeeksi kokemusta sen kankaan hiostavuusasteesta. Myös liivikankaan etsintä tulee olemaan hauskaa, saan etsiskellä kirjailtua ruskeaa samettia / satiinia. (Tiedän että näyttää vihreältä tuossa pikkukuvassa, mutta kuva on otettu scanlatatusta kannesta, ja oman hyllyssäni seisovan pokkarin kannessa liivi on ruskea.)

Kaguraan rakastuin aikalailla heti kun aloin Gintamaa katsoa, ja tuo mekko on (reisihalkioistaan huolimatta tai ehkä juuri niiden takia) ihana. Sitäpaitsi, pääsen taas käyttämään lempikangastani, eli morsiussatiinia. Kanttauksista ei sitten puhuta mitään, ne kun sattuvat kiertämään koko mekon ympäri. Peruukki on jo löydetty, kuviot helmassa aion painaa, ainoaksi ongelmaksi jää luultavasti se, mistä löydän kengät ja miten saan mekon kunnolla muotoon bindien kanssa. Vaikken yleisesti suostukaan bindaamaan tyttöcosseihin, Kagura on niin nuori että minun Cornelia-kokoni ei nyt ihan ole sopiva. Joten täytyy vain yrittää saada rintakehä niin litteäksi kuin mahdollista, ilman sitä normaalia pyöreyttä joka binditopin kanssa väkisinkin jää. Kenkien löytäminen tulee myöskin luultavasti tuottamaan jonkinlaisia ongelmia. Mutta sen miettimiseen on kuitenkin vielä aikaa.

En usko että lähes kukaan tunnistaa, joten tulevan vuoden helpoin cossi: Takaba Akihito, sarjasta Viewfinder. (Vaihtoehtoisesti You're my Loveprize in the Viewfinder, Finder Series, Finder no Hyouteki... Ja niin edelleen.) Mistä näitä randomeja yaoicosseja tulee. Ihanaa tässä puvussa on se, että koska poika vaihtaa vaatteita koko ajan, voin käytännössä soveltaa juuri mitä haluan ja mikä hänen tyyliinsä sopii. Ja ihanaa on myös se, että saan käyttää kameraani proppina, hehee~. Ainoa ongelma on peruukki - näin helpossa cossissa olen sitä mieltä että kaiken kanssa pitää olla entistäkin tarkempi, joten niuhotan väristä aivan järjettömästi. Etsin aivan vaaleaa ruskeaa tai ns. tuhkanblondia. Löytyykö? Ei. Muutama vaihtoehto on. Katsotaan mitä tästä tulee.

Umm... En ole ihan varma mitä tässä kohtaa tapahtui. Tiedän vain, että tyttöystäväni pelasi Legend of Zelda -sarjan Phantom Hourglass peliä, rakastui Linebeckiin, halusi itselleen pienen ja suloisen Linkin, ja ilmoitettuani että onneksi en ole suloinen, olinkin jo lupautunut cossaamaan Linkiä hänen seuranaan. Noh. En usko tämän puvun tuottavan ongelmia muuten kuin korvien ja saappaiden löytämisessä. Peruukin muokkaus saattaa myös aiheuttaa pienoista päänvaivaa, mutta enköhän selviä siitäkin.

Aion myös tehdä valmiiksi keskeneräisiä pukuja, eli käytännössä Hetalian revolution!Englannin, samaisesta sarjasta Islannin, Odin Spheren Alicen, sekä FLAGSin Kuroun. Simounin Aaeru pitäisi myös korjailla ja muutama osa tehdä uusiksi. Jos löydän kankaita ja rahaa on, Maiden Rosesta Taki Reizenin puuttuvan takin voisi fiksailla, kun viimeksi kohtasi kangaskato. Ja löytyyhän noita pukuja mitä haluaisi tehdä.
Hylkäyslistalle joutuivat valitettavasti Baccanon! Firo Prochainezo ryhmän hajoamisen takia ja Vocaloidin Gumin Venomania-puku peruukkiongelmien vuoksi. Gumin toteutan varmasti vielä joskus, Firosta en osaa sanoa.

Kaikki ongelmat eivät ole avunhuutoja, vaan enemmänkin selvitystä itselleni siitä mitä tuleman pitää, mihin pitää varautua, ja vähän avaamista siitä että mitä ajattelen ja miten aion tehdä asioita. Mutta olisin hyvin kiitollinen ehdotuksista, neuvoista ja ajatuksista. Anteeksi helvetillisen pitkästä merkinnästä.

So long, and thanks for all the fish.

- F

3 kommenttia:

  1. Nömnömnöm kivasti tulen rutistamaan teitä kuoliaaksi sitten kun hobitteja cossailette nömnömnöm. <3<3<3 Hitto, vasta puhuin hobitticossiryhmästä tänään ja muistin sitten että ai niin, tehän olettekin sitä jo tekemässä. XD

    Ja arvon prinssini, eiks Chrisillä ja Zekellä ole samanlaiset liivit tuossa ykköspokkarin kannessa? Minäkin voin siis etsiskellä jotain kangasta, voidaan sit vertailla että kummalla on paremmat ja mitä ostetaan yhdessä~

    VastaaPoista
  2. Siinäpäs onkin kivasti cosseja listattuna ja ihanaa, että teet Takaba Akihiton. <3 On ollut omissakin suunnitelmissa kyseinen sarja.

    Onnea pukujen tekoon! \o/

    VastaaPoista
  3. Nyt kun satuin eksymään ja huomasin, että teet Rinin ja puhut tuossa korsetista, niin itse olen tehnyt monta juuri lantiolta rinnan ylitse ulottuvaa korsettia ja itse olen käyttänyt "synteettistä valaanluuta" ("muoviluuta"), joka maksaa 3e/metri :D joten suosittelisin sitä, tulee myös halvemmaksi kuin matelliluut ja on muutenkin ihan yhtä tehokas :D

    Ja odotan innolla näkeväni HnKnA-ryhmän, sillä olen itse suunnitellut tekeväni Vivaldin joskus hamassa tulevaisuudessa :D

    VastaaPoista